Kindral Petr Pavel: kahjuks oleme usaldusest Venemaaga veel kaugel (4)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Petr Pavel andmas Postimehele Tallinnas intervjuud.
Kindral Petr Pavel andmas Postimehele Tallinnas intervjuud. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eelmisel nädalal Eestit külastanud NATO sõjaväelise komitee esimees kindral Petr Pavel andis intervjuus Postimehele muu hulgas vastuse küsimusele, kas Balti riike ähvardas suurõppuse Zapad ajal reaalne oht, pakkus välja oma retsepti paremateks suheteks Venemaaga ja kõneles sellestki, miks tuntakse teda karmis militaarmaailmas pigem meeldiva inimesena. 

-Kindral Pavel, 2015. aastal ütlesite Prahas, et Venemaa oleks suuteline Balti riigid okupeerima kahe päevaga. Sellest ajast peale on asjaolud muutunud. NATO lahingugrupid on paigutatud Balti riikidesse ja Poolasse. Kuidas hindaksite Balti riikide olukorda praegu?

Suures plaanis on see praegu palju parem. Pärast Krimmi ebaseaduslikku okupatsiooni analüüsisime Venemaa käitumismustreid Gruusiast Ukrainani, siis oli küllaltki selge, et Venemaa on valmis kasutama rahvusvähemusi, et mõjutada vaateid ja olukorda, muuta need sobivaks nähtavate ja nähtamatute sõjaliste ning paramilitaarsete vahendite kasutamiseks. Seda poliitiliste eesmärkide saavutamise nimel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles