Mart Luik: linnavalitsus ei pidanud linlasi kaasavat eelarvet vajalikuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Luik.
Mart Luik. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna linnavolikogu aseesimehe Mart Luige (IRL) arvates on Keskerakonna läbi viidud 2018 Tallinna eelarve ettevalmistus ja heaks kiitmine väga arrogantselt ainult ühe poliitilise jõu ja tema toetajate huvisid arvestades.

«Sõnades soovib Keskerakond linnas opositsiooniga koostööd teha aga tegelikkuses hääletas teerulli meetodil Tallinnale täpselt sellise eelarve nagu nende erakonnal oli vaja. Kuigi opositsioon tegi eelarvesse üle 60 erineva muudatusettepaneku, siis linnavõimud toetasid vaid kolme väikesemahulist ettepanekut,» ütles Luik.

«Keskerakond polnud nõus toetama ka IRL ettepanekut kaasava eelarve põhimõtte rakendamiseks Tallinna eelarves, väites, et on valimistel juba saanud linnakodanike mandaadi ja ei pea täiendavat linlaste arvamuse kuulamist maksuraha suunamisel vajalikuks,» lisas ta.

IRLi liikme hinnangul on piinlik, et Tallinna linn küsib riigilt oma kohustuste täitmiseks rahalisi vahendeid. «Keskerakonna katuserahad lähevad osalt linna lasteaedade mänguväljakute ja koolide, sotsiaalkeskuste renoveerimiseks, samal ajal kui linn ei kuluta oma vahendeid seadusega kohalikule omavalitsusele ettenähtud ülesanneteks, vaid propagandaks ja pseudo-ettevõtluseks,» ütles Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles