Isa tapmises kahtlustatav mees võeti vahi alla

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

13. detsembril Tallinnas Õismäe teel asuvas korteris kahe inimese tapmises kahtlustatuna kinni peetud 47-aastane mees võeti täna kohtu loal vahi alla.

Kolmapäeval leiti Õismäel ühest korterist 74-aastase mehe ja 73-aastase naise surnukehad. Naisel ei ole väliseid vägivallatundemärke tuvastatud. Tegu on voodihaige inimesega, kuid täpne surmapõhjus on tuvastamisel.

Mehe osas on uurijad hetkel seisukohal, et tema surm saabus kuriteo toimepanemise tagajärjel. Praeguseks kogutud andmetel on alust kuriteos kahtlustada naise ja mehe poega, 47-aastast meest, kes peeti kinni sündmuskohal.

On alust arvata, et poeg ja isa tarbisid koos mitu päeva järjest alkoholi. 13. detsembril tekkis meeste vahel isiklike suhete pinnalt sõnavahetus, mille käigus hakkas poeg isa peksma. Lõpuks haaras poeg noa ning lõi mitmel korral isa, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

«Ilmselgelt on kahtlustatavana kinnipeetud mees alkoholisõltuvuses. Selles olukorras on prognoositav, et alkoholisõltlasena võib mees, kes seni elas vanemate kulul, olles vabaduses, hankida endale alkoholi võõraste inimeste arvelt. Taolise isiku käitumine on prognoosimatu ja ettearvamatu, alkoholi hankimisel on alust oodata temalt mistahes käitumist, s.h uute kuritegude toimepanemist.  See on kindlasti üks asjaoludest, miks prokuratuur taotles kohtult luba mehe vahistamiseks,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Põhja Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Natalia Miilvee.

Kohus tutvus tänaseks kogutud materjalidega ning andis loa mehe vahi alla võtmiseks.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. Kohtueelset menetlust viib läbi Põhja prefektuur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles