Tuski sõnul on piiride sulgemine kvootidest kõvasti tähtsam

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagasi Bamakosse saabunud Mali migrandid, kes lasksid pärast Liibüas kimbatusse sattumist Rahvusvahelisel Migratsiooniorganisatsioonil end kodumaale aidata.
Tagasi Bamakosse saabunud Mali migrandid, kes lasksid pärast Liibüas kimbatusse sattumist Rahvusvahelisel Migratsiooniorganisatsioonil end kodumaale aidata. Foto: MICHELE CATTANI / AFP / Scanpix

Esimene eesmärk on kaitsta meie territooriumi ja välispiire ning peatada illegaalne immigratsioon, ütles ELi liidunõukogu president Donald Tusk Brüsselis seekordsel ülemkogul peetud nn kvoodidebati kohta.

Enne ülemkogu kvoodisüsteemi toimimise kahtluse alla seadnud Tusk rõhutas, et see on vaid väike osa tegelikust immigratsiooniarutelust. Tema sõnul on märksa olulisem leida tulevikuks raha illegaalse sisserände peatamiseks, ja selles osas ilmutasid kõik liikmesriigid üleeile hilisõhtul peetud arutelul ka positiivset meelsust.

«Kohustuslikud kvoodid on jätkuvalt vastuoluline teema, kuigi temperatuur on märkimisväärselt jahenenud. Ainuüksi seepärast tasus teema üles võtta,» märkis Tusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles