Kapo pidas kinni Eesti Raudtee juhatuse liikme (15)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee praegune peakontor Toompuiestee 35 büroohoones
Eesti Raudtee praegune peakontor Toompuiestee 35 büroohoones Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaitsepolitsei ametnikud pidasid reedel, 15. detsembril kinni Eesti Raudtee juhatuse liikme, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Uurimisega on seotud Muuga sadamas tegutsev ettevõte Vopak.

Samuti on kinni peetud altkäemaksu andmises kahtlustatav ettevõtja ning kaks altkäemaksu andmisele kaasa aidanud isikut. Kuriteokahtlustused on seotud Eesti Raudtee juhatuse liikme tööülesannetega, teatas riigiprokuratuur Postimehele.

Postimehele teadaolevalt on vahi alla võetud Eesti Raudtee juhatuse liige Sergei Fedorenko.

«Terminalioperaatori AS Vopak E.O.S. ja selle tütarettevõtte AS E.R.S. bürooruumides viibisid eile kaitsepolitsei ametnikud, kes tutvusid E.R.S.-i tegevust puudutava dokumentatsiooniga,» teatas laupäeval Vopak E.O.S. pressiesindaja Olga van Kampen. Ta lisas, et kahtlustusi äriühingutele ei esitatud. «Mõlemad ettevõtted teevad ametkondadega koostööd ja hetkel ei ole võimalik toimunu kohta rohkem kommentaare anda,» ütles Vopaki esindaja. AS Vopak E.O.S. opereerib nelja kaasaegse terminaliga Muuga sadamas.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad altkäemaksu andmist ja võtmist, vastavalt karistusseadustiku sätetele 298 ja 294.

Menetlustoiminguteks saab inimest kinni pidada kriminaalmenetluse seadustiku sätte 217 alusel kuni 48 tunniks, misjärel peab prokuratuur kas taotlema kohtus kahtlustatava vahi alla võtmist või inimese vabastama.

Kriminaalmenetlust toimetab kaitsepolitseiamet ning juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles