Eesti abiga laekus Euroopa Liidu Aafrika fondi üle 150 miljoni euro (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu (EL) Aafrika rahastusse kogunes suuresti Eesti läbiviidud organiseerimistöö tulemusena üle 150 miljoni euro
Euroopa Liidu (EL) Aafrika rahastusse kogunes suuresti Eesti läbiviidud organiseerimistöö tulemusena üle 150 miljoni euro Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) Aafrika rahastusse kogunes suuresti Eesti läbiviidud organiseerimistöö tulemusena üle 150 miljoni euro, mida on märksa rohkem kui algselt plaaniti.

«Eesti eesistuja eestvedamisel on panustamised EL-Aafrika usaldusrahastusse ja eriti selle Põhja-Aafrika aknasse tõusnud ning hädavajalik 110 miljonit eurot järgmise aasta projektidega jätkamiseks on leitud, liikmesriigid on sellesse panustanud üle 150 miljoni euro,» ütles Eesti ELi esinduse pressiesindaja reedel BNSile. 

Eesti ise on fondi eraldanud 1,45 miljonit eurot. 

BNSile teadaolevalt tegid Eesti diplomaadid eesistumise ajal intensiivset selgitustööd, et ka teised liikmesriigid jõukohaselt fondi panustaksid.

«Rände probleemide lahendamise üks võti on paindlik rahastus ning sellega peab ka järgmisel EL finantsraamistiku ettevalmistamisel arvestama,» lisas Eesti esinduse pressiesindaja.

Fondi moodustamine ja selle kaudu Aafrika riikide piirivalve tugevdamine on üks komponent ELi rändepoliitika välismõõtmes, millega püütakse ära hoida uute migratsioonilainete jõudmist Euroopasse.

EL-Aafrika usaldusahastuse fondi kogumaht on 3,3 miljardit.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles