Saaremaa firma tahab laiendada rendiveise äri

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised aiatavd karjamaad korras hoida.
Lihaveised aiatavd karjamaad korras hoida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuule Grupi loomakasvatusettevõtted ei ole oma rendiveiste ideed kaugeltki maha matnud ja nüüd on plaanis loomi välja rentide ka lühemaks ajaks kui aasta.

«Kui on inimesi, kel on väikseid karjamaid ja kes tahaks oma maa hooldamiseks veiseid rentida, siis on meil selleks võimalus täiesti olemas,» kinnitas Tuule Grupi loomakasvatusosakonna juhataja Kaido Kaasik Saarte Häälele.

Kuigi lihaveiste väljarentimisega tegid nad algust juba 2013. aastal, on nad vahepeal oma ideed veidi uuendanud. «Kui varem oleme rääkinud aastateks rendile andmisest, siis nüüd oleme valmis ka selleks, et saame loomi välja rentida lühiajaliselt – kevadest sügiseni,» avaldas veiste väljarentimise projekti juht Helerin Opp.

Kaido Kaasik tõi välja, et olemas on näiteks LEADER-toetusmeede, mis sisaldab nn kogukonnateenuse klauslit, ja Tuule Grupp plaanib teha ettepaneku, et sama teenuse alt võiks toimuda ka lihaveiste rentimine.

Nii mõneski külas on ju selliseid vanu heinamaajuppe, mis on võsastunud. «Suurtootjatele need võib-olla tõesti huvi ei paku, aga kui LEADER-toetusmeede aitaks ala ära tarastada ja sinna suveks loomad peale tuua, parandaks see ka küla esteetilist ilmet, tooks loomad külapilti tagasi ja ka tuleohutus oleks suurem,» kirjeldas Kaasik ideed.

Loomi, keda rendile saaks anda, on kuni 300. Praegu, mil asi on veidi soiku jäänud, on Tuule Grupi loomakasvatusest rendil mõnikümmend looma. Saaremaal kusjuures praegu loomi rendil polegi. Mainitud loomad hooldavad maa-alasid Paide kandis ja Räpinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles