Galerii: Viljandi kultuuriakadeemia valis endale uue näo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äramärgitud «Loomaja».
Äramärgitud «Loomaja». Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kesklinna plaanitava kultuuriakadeemia uue õppehoone arhitektuurivõistluse võitis kavand, mille kohaselt tuleks maja fassaad põletatud puidust ja kolme klaasgaleriiga.


Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul meeldis see töö nii arhitektidele kui kõrgkooli töötajaile, kirjutab Sakala.

«Võitja valik tuli üsna kiirelt,» lisas direktor. «Pigem tekitas vaidlusi see, kes saab teise ja kes kolmanda koha.»

Täna valis arhitektidest, muinsuskaitsjatest ja Tartu Ülikooli esindajatest koosnev žürii välja võidutööd, kuid esialgu teatatakse vaid selle märgusõna.

Küsimus, kes on loonud võitjaks kuulutatud töö «Põlendik», saab vastuse kolmapäeval, kui pidulikul üritusel avatakse ümbrikud arhitektide nimedega.

Teise koha pälvis töö «Termiit», mis eiras küll arhitektidele esitatud tingimusi ja läks vastuollu linna detailplaneeringuga, kuid oli lehe teatel arhitektuuriliselt väga kõrgel tasemel.

Kolmanda koha sai töö nimega «Will ja Indie».

Ostupreemia teenis töö nimega «Müür» ning eripreemiaga märgiti ära võistlustöö «Loomaja».

Kokku laekus võistlusele 25 tööd, millest tänasesse finaali pääses üheksa. Konkursi võidufond on 600 000 krooni ning võitja saab sellest 240 000 krooni.

Enam kui sada miljonit krooni maksva neljakorruselise hoone ehitus praeguse Rubiini kino ja selle ees asuva pargi asemele võiks Barkalaja hinnangul alata järgmisel suvel.

Praegu koostatakse projekte, et leida ehitusraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles