Moskvas sündinud Iisraeli turismiminister saadeti trellide taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stas Misezhnikov.
Stas Misezhnikov. Foto: Twitter/Times of Israel

Venemaal Moskvas sündinud endine Iisraeli turismiminister Stas Misezhnikov hakkas täna kandma 15 kuu pikkust vanglakaristust pettuse ja usalduse kuritarvitamise eest, teatasid kohtuallikad.

48-aastasele endisele ministrile mõisteti vanglakaristus oktoobris seoses miljoni seekli suuruse finantstoetusega tudengifestivalile, kus sai tööd naine, kellega tal olid intiimsuhted.

Iisraelis nõutakse üha rohkem samme korruptsiooni vastu riigiametnike seas. Peaminister Benjamin Netanyahut uuritakse seoses kahe pettusejuhtumiga.

Misezhnikov kuulub marurahvuslikku Yisrael Beitenu erakonda. Partei peasekretärile ja endisele asesiseministrile Faina Kirshenbaumile esitati augustis süüdistus korruptsioonis, usalduse kuritarvitamises, pettuses ja rahapesus.

Eile toimus Tel Avivis meeleavaldus, kus tuhanded inimesed nõudsid samme korrumpeerunud isikute vastu valitsuses ja nende tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles