Narva muuseumi uus juht jäi valimata

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna võib selguda Narva muuseumi uus juht.
Täna võib selguda Narva muuseumi uus juht. Foto: ImagoStock&People/Imago/Imagebroker/Scanpix

Täna kogunenud Narva Muuseumi nõukogu ei suutnud valida uut muuseumi juhti, kuna hääled jagunesid nõukogus pooleks.

Nõukogusse kuuluva Jaanus Villiko sõnul pääsesid viiest kandidaadist lõppvooru Narva muuseumi teadusjuht Ivo Posti ja muuseumi endine nõukogu liige Eldar Efendijev (Keskerakond).

Narva muuseumi nõukogu otsustas kuulutada välja uue konkursi.

Muuseumi nõukogu esimees, kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits ütles ERRile, et uute dokumentide esitamise tähtaeg on 21. jaanuar 2018. Senikaua täidab juhatuse liikme kohuseid teadusjuht Ivo Posti, sest muuseumi senise juhi Andres Toode nädala võrra pikendatud tööleping lõppes esmaspäeval.

Narva muuseumi juhiks kandideerisid lisaks Postile ja Efendijevile muuseumi senine juht Andres Toode, Vaivara Sinimägede muuseumi juhataja Ivika Maidre ning Narva linna arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti vanemspetsialist Dmitri Šutov.

Juhti valivasse nõukogusse kuulusid riigi poolt Tarvi Sits (kultuuriministeerium), Krista Nelson (rahandusministeerium) ja Jaanus Villiko (Tartu Ülikooli Narva kolledž). Narva linna poolt oli nõukogus Tatjana Stolfat, Ilja Fjodorov ja Aleksei Mägi, kes kõik on Narva linnavolikogu ja Keskerakonna liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles