Rebane: ETV+ võiks kaaluda reklaamimüügi taastamist (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane.
Raul Rebane. Foto: Sander Ilvest

Meediaekspert Raul Rebane pakkus Kuku raadio saates «Olukorrast ajakirjanduses» välja, et Eesti Rahvusringhäälingu avalik-õiguslikus venekeelses telekanalis ETV+ võiks kaaluda reklaamimüügi taastamist.

Rebane välistas selle, et Eesti riigi finantseeritavaid materjali peaks Kremli-meelsetes telekanalites näitama .«Loomulikult ei tule kõne alla ka Tallinna poolt saadete ostmine – see on kommunikatsiooniteoreetiline ja sisuline absurd,» lausus ta.

Ainuke võimalus, kuidas informeerida Eesti venekeelset elanikkonda ühiskonnas toimuvast, on Rebase hinnangul tugevdada Eesti venekeelseid meediakanaleid. See tähendab täiendavat tähelepanu avalik-õiguslikele venekeelsetele kanalitele nagu Raadio 4.

«Viia info- ja reklaamiraha kõik Moskva kanalitesse on minu meelest absurd ja tuleks kaaluda võimalust, et ETV+ taastada seoses väga spetsiifilise Eesti kommunikatsiooniolukorraga reklaamimüügi võimalus,» rääkis Rebane ja lisas, et see tähendaks, et Eesti firmadel tekiks võimalus sinna reklaami müüa ning see raha jääks Eestisse.

«Viia infokonflikti tingimustes naaberriiki kõigepealt nii raha kui ka info on minu meelest midagi sellist, millele ma ei oska sõna anda,» lisas ta.

Saatejuht Rein Lang vaidles talle vastu, et reklaamilitsentsi avamine telekanalis ETV+ avaks korruptsioonikanali, mis oleks sama ohtlik kui seda osta Vene kanalist. Seega Langi arvates ei ole sel vahet.

Rebane kirjutas eelmisel nädalal Postimehes arvamusloo, milles leidis, et igasugused rahaeraldised Venemaa telekanalitele tuleks võimalikult kiiresti lõpetada. Muu hulgas pani ta ette, et Tallinna linn ei tohiks osta eetriaegu telekanalilt PBK.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles