Galerii ja video: USA rongiõnnetuse põhjustas lubatust oluliselt suurem kiirus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile USA Washingtoni osariigis toimunud rongiõnnetuses on hukkunud vähemalt kolm inimest ja üle 100 saanud vigastada, neist neli tõsiselt. Algselt teatas USA meedia kuuest hukkunust.

CNNi teatel sõitis rööbastelt maha 13 vagunit, kokku oli rongil 14 vagunit. Rööbastele jäi vaid viimane vagun. 

Praeguseks on selgunud, et rong liikus õnnetuse hetkel 130-kilomeetrise tunnikiirusega. Rongifirma Amtrak president Richard Andersoni sõnul ei olnud aktiveeritud lühendi PTC all tuntud süsteem ehk Positive Train Control. PTC on tehnoloogia, mis pidurdab rongi liiga suure kiiruse puhul automaatselt ja peatab selle.

Sel liinil oli suures osas lubatud kiiruseks 130 kilomeetrit tunnis, õnnetuse toimumispaigas aga kõigest 50 kilomeetrit tunnis. Nüüdseks on võimud kinnitanud, et õnnetuse põhjustas lubatust rohkem kui kaks korda suurem kiirus. 

Õnnetus juhtus eile hommikul tipptunni ajal DuPontis. Rong sõitis kurvis rööbastelt maha ja selle vagunid paiskusid mõlemale poole teed. Mõned neist kukkusid sillalt kiirteele ning üks vagun rippus ohtlikult kiirtee kohal.

Paljud vigastatud olid õnnetuse ajal kiirteel sõitnud masinates ja nende autod said tabamuse sillalt kukkunud vagunitelt. Võimude sõnul nendes autodes viibinutest keegi siiski surma ei saanud ja kõik hukkunud olid õnnetuse hetkel rongis. 

Rongis oli õnnetuse ajal 80 reisijat ja viis Amtraki töötajat, teatas rongifirma pressiesindaja. Õnnetus juhtus päeval, mil Amtrak Cascades 501 liin Seattle'i ja Portlandi vahel tööd alustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles