Suurbritannias kaitstakse autosid lindude eest jõhkra meetodiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvi ja orav.
Tuvi ja orav. Foto: CLODAGH KILCOYNE/REUTERS/Scanpix

Ühe Bristoli jõuka linnaosa elanikel sai kõrini sellest, et linnud nende luksusautode peale alatihti oma keha kergendasid. Sellega võitlemiseks otsustati lasta paigaldada ogad, mis linde puu otsast tõrjuks.

Selline teguviis on pälvinud looduskaitsjate viha. Tavapäraselt kasutatakse selliseid ogasid majade küljes või näiteks rongijaamades, et linde sealt eemal hoida.

Kinnisvarahaldurite sõnul meelitavad puud ligi tuvisid, aga prestiižsse piirkonna elanike autosid tuleb nende eest kaitsta.

Halduritega ei nõustu sugugi kõik ja paljud inimesed on sellist lahendust kutsunud idiootseks. Looduskirjanik Jennifer Garreti sõnul on tegu koguni sõja kuulutamisega loodusele. Sotsiaalmeedias on küsitud ka seda, miks hinnaliste autode omanikud ei kasuta lihtsalt oma masinate puhastamiseks svammi ja ämbrit.

Üks rikka piirkonna anonüümseks jääda soovinud elanik vaidles aga vastu ja ütles, et ogad ei takista teiste loomade elu. Tema sõnul elab puude otsas hulgaliselt oravaid. Samuti väitis ta, et autode pesemiseks võimalus puudub.

Kinnisvarahaldurid teatasid: «Lindude väljaheited võivad püsivalt autovärvi kahjustada. Seda juhul, kui väljaheiteid kiiresti ei eemaldata. Kõige rohkem kahju saanud üürnikud soovisid olukorra parandamiseks midagi ette võtta.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles