Annelinna keskus laieneb kõrvale ehitatavasse majja (2)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna keskuse kõrvale kerkib 2018. aasta sügisel uus maja, mille 4000 ruutmeetrist umbes poole võtab enda alla spordiklubi My Fitness.
Annelinna keskuse kõrvale kerkib 2018. aasta sügisel uus maja, mille 4000 ruutmeetrist umbes poole võtab enda alla spordiklubi My Fitness. Foto: eskiis

Praegu on Kalda tee 43 paiknevas Annelinna keskuses pinda 6000 ruutmeetrit. Tuleva aasta kevadel läheb selle kõrval ehituseks ja sinna kerkib kahekorruseline hoone. 

Kõrvalhoonega lisandub keskusele umbes 4000 ruutmeetrit pinda. Sellest laias laastus poole, 1700 ruutmeetrit, võtab enda alla spordiklubi My Fitness. Uude majja tulevad veel elektroonikapood Itek, Sõbralt Sõbrale kauplus ja mängumaa. Maja ehitus läheb maksma kuni 2,5 miljonit eurot. 

Alustatakse kevadel

Kaarsilla Kinnisvara hallatava Annelinna keskuse arendusjuht Viljar Jänes ütles, et peagi antakse sisse ehitusloa taotlus ja kopp lüüakse maasse kevadel. Uus maja valmib tuleva aasta oktoobris või novembris. 

My Fitnessi juhatuse esimees Erkki Torn kinnitas, et Annelinna nende uus spordiklubi tuleb. Samuti avab spordiklubi Emajõelinnas lähiajal veel ühe klubi. Torn ütles, et laienemisest Tartus saab ta täpsemalt rääkida tuleva aasta alguses. 

Viljar Jänese sõnul valmis keskuse laiendamise planeering kümme aastat tagasi. Põhjus, miks alles nüüd ehituseks läheb, on selles, et varem polnud kindlaid üürnikke. Esialgne plaan oli uus hoone vanaga kokku ehitada, neid ühendanuks aatrium. Jänes selgitas, et kuna maja ette polnud võimalik parklat teha, jäi see kava katki. 

Lidl tuleb

Annelinnas on hoo sisse saanud Eedeni keskuse uue osa ehitustööd. Jänes märkis, et Eedeni laienemine pole sundinud neid Annelinna keskuse uue hoone ehitust kiiremini ette võtma. «Meil tuleb eraldi maja ja me ei konkureeri klassikalise keskusega,» ütles ta. 

Uue maja juurde pääseb sama teed pidi, nagu praegu Annelinna keskusesse. Küll aga tuleb uue maja juurde eraldi parkla. 

Jänes usub, et Lidli tulek täpselt kõrvale mõjutab Annelinna keskuse külastatavust, aga ta loodab, et positiivses suunas.

Praegu on teada, et Saksa odavpoekett Lidl on ostnud keskuse kõrvale aadressile Kalda tee 29 umbes 11 000 ruutmeetri suuruse krundi, mis kuulus varem Rimi kaupluseketile. Sinna tuleb praeguse plaani järgi 2020. aastal Lidli kauplus. 

Jänes usub, et Lidli tulek täpselt kõrvale mõjutab Annelinna keskuse külastatavust, aga ta loodab, et positiivses suunas. «Ma usun, et need, kes tulevad, hakkavad mõlemas käima. Lidli vastu on kindlasti suur huvi. Ma arvan, et moodustub rohkem selline sünergia,» ütles ta. 

Viljar Jänes ei välista, et võibolla tulevikus koostöös naabritega hakkab Annelinna keskusesse pääsema ka läbi Lidli krundi.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles