Ministeerium: pagulaste kohanemist Eestis saab hinnata mitme aasta pärast (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest tagasipöördunud Iraagi pagulased Bagdadi lennujaamas
Soomest tagasipöördunud Iraagi pagulased Bagdadi lennujaamas Foto: SCANPIX

Kvoodipagulaste kohanemise edukust Eestis saab hinnata alles mitme aasta pärast, ütles sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag ERRile.

Triin Raag tõdes «Ringvaates», et pagulastes tekkiv pettumus on üsna normaalne, kuna siin on teine keskkond ning pole oma kogukonda. Seda, kas riik peaks paigutama pagulased väikelinnade asemel suurematesse linnadesse nagu Tallinn ja Tartu, on ministeerium Raagi sõnul ka arutanud.

Pea pooled kvoodipagulastest, kes Eestisse on vastu võetud, on riigist lahkunud, kuid Raagi hinnangul ei saa öelda, et pagulaste vastuvõtmise protsess oleks täiesti läbi kukkunud.

«Me oleme tänaseks kokku vastu võtnud 175 inimest, neist veidi üle poole on Eestis ja neist omakorda pooled on lapsed, neist päris paljud on ennast sisse seadnud selles mõttes, et lapsed käivad koolis, lasteaias, vanematel on töökohad, küll mitte kõigil, aga osal neist,,» rääkis Raag. «Päris kindlasti on nende seas neid, kes näevad, et nad on valmis ja võimelised siin ennast uuesti üles ehitama, leidma töökoha.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles