Korduvalt edu käest andnud Žalgiris võitles siiski järjekordse võidu välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf on tabanud haruldase hetke: Kaunase Žalgirise peatreener Šarūnas Jasikevičius tundub olevat asjade käiguga enam-vähem rahul.
Fotograaf on tabanud haruldase hetke: Kaunase Žalgirise peatreener Šarūnas Jasikevičius tundub olevat asjade käiguga enam-vähem rahul. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Korvpalli Euroliigas sai tabelisse juba kaheksanda võidu Kaunase Žalgiris, alistades kodusaalis 88:84 Bambergi Brose Basketsi.

Leedu klubi juhtis kolmanda veerandaja keskel juba kümne punktiga, ent siis hakkas «hullu panema» Maodo Lo, tabades kolm kaugviset järjest ja realiseerides koos veerandaja lõpusireeniga ka läbimurde. Neljandal veerandajal hoidis Bamberg korduvalt ette rebinud väljakuperemeestest hammastega kinni, jõudes kolm ja pool minutit enne lõppu korraks veel vaid ühe punkti kaugusele, ent juhtima enam ei pääsetudki.

Viimast korda äratas Bambergi lootuse Daniel Hacketti ülikauge kolmene 25 sekundit enne lõppu, mis tegi seisuks 86:84, ent seejärel tabas Aaron White mõlemad vabavisked ja enam sakslased korvini ei jõudnudki. Žalgirisele tõi Arturas Milaknis 20 punkti, Paulius Jankunas lisas 17 ja Antanas Kavaliauskas 15 punkti. Kuue võidu kõrvale seitsmenda kaotuse saanud Bambergi parim oli 22 punktiga Dorell Wright.

Jõudemonstratsiooni korraldas Istanbuli Fenerbahce, olles kodusaalis koguni 82:56 üle Belgradi Crvena Zvezdast. Avapoolaeg võideti kaheksa punktiga ja lõplikult pöörati mäng enda kasuks kolmanda veerandajaga, mil lubati külalistel visata vaid üheksa punkti. Jan Vesely viskas 15 punkti ja võttis kaheksa lauapalli, nii Brad Wanamakeri kui ka Luigi Datome arvele kanti 13 punkti. Külaliste parim oli 15 punktiga Ognjen Dobric, olles ühtlasi ainus, kes Crvena Zvezda poolel kahekohalise punktisummani küündis. Fenerbahcel on nüüd üheksa võitu ja neli kaotust, Crvena Zvezdal viis võitu ja kaheksa kaotust.

Sarnaselt Fenerbahcele sai üheksanda võidu ka Ateena Panathinaikos, alistades 89:76 Tel Avivi Maccabi. James Gist ja K.C. Rivers viskasid 15, Chris Singleton ja Nik Pappas 14 ning Lukas Lekavicius 13 punkti. Nii Gist kui kka Singleton võtsid lisaks kumbki kümme lauapalli. Maccabil on seitse võitu ja kuus kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles