TV3 taunib reporteri töövälist lisategevust (3)

Anna Ploompuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Muuk
Allan Muuk Foto: TV3

​TV3 taunib uudistereporteri Allan Muugi tegevust metsavahendajate tellitud seisukoha kajastamisel. 

TV3 ajakirjanik Allan Muuk lõi kaasa sotsiaalmeedias levitatava metsavahendusfirma Eesti Metsameister kinnimakstud videoklipis, mis presenteerib end ajakirjandusliku käsitlusena, ent on konfliktse teema ühepoolne käsitlus, mis jätab võtmata süüdistatava vastaspoole kommentaari, kelle suhtes ohtralt väiteid õhku paisatakse, vahendab ERRi uudisteportaal

Allan Muugi reporteritööl baseeruv klipp, mis jätab mulje uudisest, viskab õhku mitmeid süüdistusi ETV saate «Pealtnägija» aadressil, kes 6. septembril tegi saatelõigu Eesti Metsameistri küsitavatest ärivõtetest. Vaata taunitud videolõiku siit:

Muuk põhjendas «Pealtnägija» toimetusele, et tema üksnes tegi seda, mille eest tellija maksis ehk ta ei pea seda ise ajakirjanduslikuks materjaliks ning ei võta vähimatki vastutust oma sõnade eest, sest ta rääkis seda, mida talt telliti.

TV3 uudistejuht Mart Mardisalu peab Muugi omal käel tehtud ajakirjanduslikke põhimõtteid eiravat lisatööd taunimisväärseks ning peab vajalikuks edaspidi väljaspool uudistetoimetust tehtavat lisatööd ajakirjanikega paremini kooskõlastada.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist

13. detsembril saatis Eesti Metsameister pressiteate koos kahe videoklipiga, kirjeldades oma käiku kui pretsedenditut sammu ajakirjandusliku ülekohtu vastu. 

Videoklippides selgitatakse, milles seisneb metsameistrite töö ning käiakse ükshaaval läbi kõik «Pealtnägijas» tähelepanu saanud tehingud. Tänase seisuga pole videosisu Youtube´s kättesaadav. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles