Galerii: anti kätte Kristi ja Siim Kallase fondi stipendiumid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stipendium anti Debora Vaarandi 100. sünniaastapäevale pühendatud lavastusele «Paljasjalgne Debora», mis esietendus Kuressaare linnateatris 14. novembril 2016. aastal.

Dramaturg Urmas Lennuk, lavastaja Raivo Trass ja peaosatäitja Piret Rauk said kõik 1000-eurose stipendiumi. «Eks see auhind oli ootamatu, aga oli meeldiv ja kena,» ütles Raivo Trass. «Tuletan meelde lihtsalt, et trupi suurus oli kuus inimest. See lavastus sündis rõõmsalt, hästi loominguliselt — nii nagu ta lõpuks näha on. Näitlejad ise pakkusid välja lahendeid, tekstimuutusi. Minule oli see üks väga rõõmus periood ja toredam veel, et ta on läinud paljudele südamesse.»

Lõppeval aastal lisandusid Kristi ja Siim Kallase fondi juurde 5000-eurosed stipendiumid lavastusprojekti toetuseks ja esimesed stipendiumid eraldati kahele teatriprojektile.

«Kuna ka kogu aeg varem on olnud juttu sellest, et me võiks toetada ka plaane, mingisuguseid lavastusideid ja -projekte. Siis seekord me ka nii tegime — anname lavastustele, mis võiks väga ägedad olla. Kuulutasimegi sel aastal taotluse välja — suur aitäh ERKF-le, kes kogu masinavärki on käigus hoidnud,» ütles Siim Kallas.

Üks projekt on kultuuriloolise lavastuse Ella Ilbakust ja August Gailitist loomiseks ja väljatoomiseks Tartu Ülikooli kirikus. Selle autor ja lavastaja on Liisa Saaremäe ja Karl Laumets ning teine projekt on lavastuse «Minu Eesti vanaema» ettevalmistamine ja väljatoomine Narva Vaba Lava teatrimajas. Selle autor ja lavastaja on Julia Aug. Projekti teostab ühendus R.A.A.A.M.

Kristi ja Siim Kallase fondi stipendiumite eesmärk on teoetada Eesti ajaloo mõtestamist teatris. Fondi halduskogu koosseisu kuuluvad Jaak Allik, Rein Lang, Siim Kallas, Maret Maripuu ja Margus Mikomägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles