Pööraste rekordtrikkidega ajalukku läinud ekstreemsportlane suri vaid 45-aastaselt (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Robinson enne maailmarekordi püstitamist.
Kevin Robinson enne maailmarekordi püstitamist. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX

Ameeriklasest trikirattur Kevin Robinson, kes sooritas kümmekond aastat tagasi esimese inimesena rambil kahekordse poolpöördega tagurpidisalto ja kelle nimel on jätkuvalt kaks maailmarekordit, suri kõigest 45-aastasena ajurabanduse tagajärjel.

Trikk, mida enamik trikirattureid pidas toona võimatuks, õnnestus Robinsonil 2006. aasta X-Mängudel ja tõi talle sealt ka kuldmedali. Kokku võitis Robinson X-Mängudelt kolm kulda.

25 aastat trikirattaga sõitnud Robinson püstitas 2008. aastal esimese maailmarekordi, kui kerkis Central Parkis peetud võistlusel verdi servast 27 jala ehk 8 meetri ja 23 sentimeetri kõrgusele, ületades sellega Mat Hoffmani nimel olnud tipptulemuse. Teise rekordi sai Robinson enda nimele mullu, kui tegi auto järel kiirust kogununa tagurpidisalto üle 25,6-meetrise (84-jalase) tühimiku. Esimesel katsel oli Robinson seejuures valusalt kukkunud, kuid mõni minut hiljem tehtud teine katse oli edukas. «Elu tuleb elada täie rauaga!» sõnas Robinson toona pärast rekordi püstitamist.

Kevin Robinsoni nimel on tänaseni kaks maailmarekordi, üks neist sündis Central Parkis.
Kevin Robinsoni nimel on tänaseni kaks maailmarekordi, üks neist sündis Central Parkis. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles