Ossinovski PBKst: valik on jätta ideoloogilistel põhjustel suur osa elanikkonnast infota (20)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuse tänasel aastat kokkuvõtval pressikonverentsil ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski PBK telekanali kohta käinud küsimusele vastates, et valik on, kas jätta suur osa Eesti elanikkonnast ideoloogilistel põhjustel informeerimata.

Ossinovski ütles, et on teemale palju mõelnud. «Oma poliitilises töös tunnen seda sihtrühma paremini kui paljud, kes seda teemat kommenteerivad,» märkis ta.

Tervise- ja tööminister tõi paralleeli kiirrongiga Riiga sõitmisega. Ta kirjeldas, et kui ta tahaks ülikiire rongiga sõita Tallinnast Riiga, aga sellist rongi pole, siis mida teha – kas jätta Riiga üldse minemata ideoloogilistel põhjustel või kasutada sel ajal, kui rongi pole, alternatiivseid vahendeid Riiga jõudmiseks.

«Valik on selles, kas me teatud ideoloogilistel põhjustel jätame suure osa Eesti elanikkonna informeerimata,» lausus Ossinovski ja tõi välja, et näiteks töötukassast antav info on suure töötusega Ida-Virumaa jaoks oluline, samamoodi päästeameti ennetav töö tuleohutuse osas samas piirkonnas.

Valitsus võiks Ossinovski sõnul arutada seda, miks ETV+ ei ole käivitunud sellisel viisil nagu oodatud. Olulisi poliitilisi otsuseid on tema arvates edasi lükatud. Ossinovski tuletas meelde, et pärast pronksiööd loodi venekeelse info edastamiseks ETV2, ent see hääbus üsna kiiresti. Pärast Ukrainat arutati, kas teha ETV+. Ossinovski meenutas, et kui Reformierakond ei olnud selle poolt, siis Urmas Paet selle liikmena oli.

«Tahaksin tänada Urmas Paeti, kes seisis väga tugevalt selle eest, et me korraliku avalik-õigusliku venekeelse telekanali avaldaksime. Nüüd tuleks päris tõsiselt arutada, mis on läinud viltu, et tegelikult seda kvaliteetset sisu vaadatakse nii vähe. Ma arvan, et see on küsimus, mida valitsus peaks arutama,» rääkis ta.

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) arvates tuleks sel teemal maha pidada suurem avalik debatt.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles