Veoautokrossi isa tähistab juubelit

, Facebooki lehe «Veoautokrossi ajalugu» haldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti veoautokrossi sünnipaigaks peetakse Viljandit ja veoautokrossi isaks kunagist viljandlast Tõnu Evertit, kes täna tähistab oma 80. sünnipäeva.
Eesti veoautokrossi sünnipaigaks peetakse Viljandit ja veoautokrossi isaks kunagist viljandlast Tõnu Evertit, kes täna tähistab oma 80. sünnipäeva. Foto: Erakogu arhiiv

Täna tähistab 80. sünnipäeva Viljandimaal tegusid teinud, praegu Saaremaal Sõrves elav Tõnu Evert – mees, kes pool sajandit tagasi tuli Eesti esimeseks veoautokrossimeistriks ja oli tol ajal üks Viljandimaa tuntumaid sportlasi.

Ametlikult selgitati Eesti esimesed veoautokrossimeistrid 1967. aastal kaheetapilisel võistlusel: 18. juunil sõideti Viljandimaal Holstre-Nõmmel ja 6. augustil Järvamaal Türil. Tõnu Evert võitis tiitli ning kordas seda järgmisel aastal. Aga ka enne ametlikke meistrivõistlusi oli Evert veoautokrossis mehetegusid teinud ja Eestis selle spordiala sünnile kaasa aidanud.

Mitmel korral tunnistati Tõnu Evert tollase Viljandi rajooni aasta populaarseimaks sportlaseks. Esimest korda pälvis aktiivne tehnikasportlane selle tunnustuse juba aastal 1962.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles