Keiro Asu vormistas karikasarja üldvõidu

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme laste karikavõistluste osavõistluse kokkuvõttes võitis Keiro  Asu  (punases) 67 punktiga esikoha.
Kolme laste karikavõistluste osavõistluse kokkuvõttes võitis Keiro Asu (punases) 67 punktiga esikoha. Foto: Elmo Riig

Laupäeval oli Järvamaal Koigil laste vabamaadluse karikavõistluste kolmas ehk finaalosavõistlus 2006. aastal ja hiljem sündinud noortele, korraldajaks maadlusklubi Järvamaa Matimehed. Eesti noormaadlejate kõrval olid kohale tulnud eakaaslased Lätist, kokku osales turniiril 66 noort.

Võhma poiss Keiro Asu võimutses võistluskaalus kuni 32 kg. Avakohtumises alistas ta kohtlajärvelase Aleksander Belokurobi ja teises ringis Tristan Leppiku maadlusklubist Põlva Lapiti. Kolmandas kohtumises pidi võhmalase paremust tunnistama Ruslan Konetski Kohtla-Järve Kuldkarust ning poolfinaalis lätlane Kenets Strelnieks. Kõik vastased kuni esikoha kohtumiseni alistas võhmalane kindlalt 10:0. Esikohakohtumises oli Keiro Asu vastane väikemaarjalane Virgo Raja, kes enamasti teeb tegusid Kreeka-Rooma maadluse turniiridel. Keiro Asu esines aktiivsemalt ja võitluslikumalt ning vormistas esikoha 7:2 punktivõiduga.

Kehakaalus alla 38 kg näitas Koigil head taset turniiridel stabiilselt esikolmikus esinev Kolga-Jaani noormees Kardo Tamm. Ta alustas karikavõistlust tallinlase Ott Ottisaare seljatamisega, teises kohtumises seljatas järvamaalase Rasmus Peetsi, jätkas kindla 10:0 võiduga järvamaalase Karel Kuurmaa vastu ja alistas finaalis 12:2 Timor Arusaare maadlusklubist Järvamaa Matimehed.

Karikavõistlustel võitsid esikoha veel viljandlane Jürgen Lips kaalus alla 20 kg ja võhmalane Kevin Müür kaalus alla 23 kg. Mõlemad noormehed pälvisid võidu ühe kohtumisega.

Edukalt esines turniiril Madis Plaks kehakaalus alla 42 kg. Tema kontosse kanti kolm seljavõitu põlvalase Romet Nõmme, lätlase Mikus Kalninsi ja treeningukaaslase Tanel Objarteli üle. Esikolmikus maadeldes pidi ta paraku alla vanduma kohtlajärvelastele Dima Kazinile ja Nikolai Tarassovile ning lõpetas võistluse väärika kolmanda kohaga. Samuti lõpetas kolmanda kohaga Kaarel Koobas kehakaalus alla 35 kg.

Kolme laste karikavõistluste osavõistluse kokkuvõttes võitis Keiro Asu 67 punktiga esikoha, Jürgen Lips lõpetas kuuenda kohaga ja Kevin Müür kümnenda kohaga. Nad kõik said auhinnatud väärikate trofeedega. Karikavõistluste kolme etapi kokkuvõttes sai punkte 142 noormaadlejat Eestist ja Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles