Katalaani Rahvusassamblee äratas vaguras kodanlases tulise poliitiku (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kella 18 ajal õhtul keeb elu Katalaani Rahvusassamblee Tarragona kontoris. Miquel Suriñach on pildil vasak- ja Filomena Perpinyà parempoolseim.
Kella 18 ajal õhtul keeb elu Katalaani Rahvusassamblee Tarragona kontoris. Miquel Suriñach on pildil vasak- ja Filomena Perpinyà parempoolseim. Foto: Evelyn Kaldoja

Filomena Perpinyà kannab oma elegantse lilla mantli revääril kirgaskollast linti, samasugust, nagu jagati Eestis sellal, kui Eston Kohvrit Venemaal vangis hoiti.

Mõnel Kataloonia tänaval tundub praegu, et seda linti kantakse pea sama palju kui Eestis aprillis veteranipäeva sinilille. Lisaks on neid joonistatud kõikvõimalikesse kohtadesse, parkimisautomaatide külgedest ülekäiguradadeni.

Siin tähistab see lint seisukohta, et 1. oktoobril keelatud referendumi korraldamise ja seejärel Kataloonia iseseisvuse väljakuulutamise eest trellide taha saadetud inimesed on poliitvangid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles