Katalaani leerid üritasid teineteist innukusega üle trumbata

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elena Pons pidas seekordseid valimisi niivõrd olulisteks, et ostis ekstra selle pärast endale uue lennupileti Soomest koju.
Elena Pons pidas seekordseid valimisi niivõrd olulisteks, et ostis ekstra selle pärast endale uue lennupileti Soomest koju. Foto: Evelyn Kaldoja

Barcelonas valitses eile pisut pühapäevane meeleolu: et Kataloonia piirkondlikud valimised korraldati erandlikult argipäeval, said inimesed hääletamiseks neli tundi töölt vabaks. Nii vaibumatu sagin valimisjaoskondades kui ka teated järjest uute osalusrekordite purunemisest näitasid, et katalaanid võtsid oma võimalust tõsiselt.

Suur osalus tulnuks ilmselt sihtotstarbelise nelja vaba tunnitagi: pärast 1. oktoobri iseseisvusreferendumi katset ja seadust rikkunud piirkonna keskvalitsuse Madridi otsekontrolli alla võtmist vajab klaarimist keset tuba seisev suur iseseisvusküsimuse elevant. Nii iseseisvuse pooldajad kui ka vastased teadsid, et nende hääl võib otsustada, kes seekord peale jääb.

Linnaametnik Miguel Bautista (40) teatas vastuseks küsimusele, kas valimistel oli üldse muud teemat peale iseseisvuse, kõhklematult: «Ei.» Kuigi tema hinnangul on muid põletavaid küsimusi küllaga: töötus, terrorioht, turismitööstuse areng, vaesuspiirist allpool elavate inimeste arvu kasvamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles