Merkel ja Putin arutasid konflikti Ukrainas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Angela Merkel sel suvel G-20 tippkohtumisel.
Vladimir Putin ja Angela Merkel sel suvel G-20 tippkohtumisel. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin pidasid eile telefonikõne, milles arutasid peamiselt relvakonflikti Ida-Ukrainas, ütles kantsleri pressiesindaja täna

«Vestluses pöörati põhitähelepanu olukorrale Ida-Ukrainas ja Minski lepete elluviimisele,» ütles Steffen Seibert.

Märgiti, et Merkel ja Putin tervitasid eile kolmepoolses kontaktrühmas kinnitatud jõuluavaldust ja avaldasid lootust, et see võiks minna üle pikaajaliseks relvarahuks Ida-Ukrainas.

«Kantsler ja Vene president rõhutasid vangide vahetuse kokkuleppe tähtsust, see peaks toimuma võimalikult pea ja oleks tähtis samm Minski lepete elluviimise poole,» rõhutati teates.

Lisaks tõid vestlejad esile relvarahu ja vaenupoolte lahutusjoone stabiliseerimise seire ja koordineerimise ühiskeskuse tähtsa osa. «Kantsler rõhutas, et selle keskuse tegevus tuleb säilitada,» ütles Seibert.

Ta lisas, et Merkel ja Putin soostusid, et tuleb leida lahendus mõningatele lahtistele küsimustele, et Vene ohvitserid saaks taas keskusesse naasta.

Putin ja Merkel Hamburgis.
Putin ja Merkel Hamburgis. Foto: Rüdiger Wölk/imago/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles