Tallinnasse kavandatakse ELi olulisust rõhutavat külastuskeskust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnasse kavandatakse EL-i olulisust rõhutavat külastuskeskust.
Tallinnasse kavandatakse EL-i olulisust rõhutavat külastuskeskust. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Euroopa Liit plaanib 3 miljoni euro eest rajada Tallinnas asuvasse Euroopa Liidu Majja kõrgtehnoloogiline külastuskeskus, millega demonstreerida Euroopa Parlamendi ja ELi olulisust ja tähtsust, kirjutab rahvusvaheline väljaanne Politico.

Europarlamendi kommunikatsiooniosakonna poolt väljastatud dokumendi kohaselt plaanib EL rentida Rävala puiestee 2 asuvas hoones täiendavalt üüripinda, kuhu rajatakse teabekeskus «Europa Experience» (Euroopa kogemus), millesarnased on praegu olemas Berliinis ja Strasbourgis.

Baasinvesteeringuks on eeldatud 2,8 miljonit eurot, iga-aastasteks tegevuskuludeks on plaanitud 580 000 eurot, mis kaetakse 60 protsendi ulatuses Euroopa Komisjoni ning 40 protsenti europarlamendi eelarvest.

Rajatavas külastuskeskuses saaksid kooliõpilased rollimängu raames olla üheks päevaks Euroopa Parlamendi liikmed. Keskuses oleks multifunktsionaalne konverentsikeskus, interaktiivsed europarlamendi liikmete profiilid ning 360-kraadine kino «koos emotsionaalse filmiga, mis kujutab Euroopa Parlamenti kui tugevat, nooruslikku ning läbipaistvat institutsiooni, mis vastab oma kodanike vajadustele ja küsimustele».

Plaanide kohaselt peaks kõrgtehnoloogilist keskust külastama aastas 28 000 inimest.

Sarnaste keskuste rajamine – eriti Pariisi kesklinna kavandatav – on pälvinud rohkelt kriitikat euroskeptikute poolt, kes leiavad, et sellised rahakulutused ei ole otstarbekad. Hiljuti avati Brüsselis näiteks palju kriitikat saanud Euroopa ajaloo maja, mille rajamine maksis 56 miljonit eurot. Euroopa Parlament ja Komisjon on kokku leppinud ka Helsingi külastuskeskuse rentimises, millele kulub aastas 600 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles