Helme: eilne hääletus ÜROs tähendab tülliminekut USAga (11)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marko Saarm / Sakala

EKRE parlamendifraktsiooni juht Martin Helme leiab, et Eesti hääletas ÜRO peaassambleel valesti ja eilne otsus tähendab otsest tülliminekut USAga

«Vasakpoolne ja venemeelne valitsus kahjustab jälle Eesti huve, seekord ÜROs Jeruusalemma küsimuses valesti hääletades,» kirjutab Martin Helme sotsiaalmeedias.

Helme sõnul tähendab otsus tüli USAga, kes ütles selgelt, et peab resolutsiooni toetamist enda suhtes vaenulikuks sammuks. «USA on ainus NATO riik, mis suudab tegelikult pakkuda Eestile reaalset julgeolekut,» kirjutab Helme

Teiseks leiab Helme, et Eesti valis vale poole Euroopas. «Meie tegelikud geopoliitilised liitlased nagu Poola, Ungari, Läti, Tšehhi, kellega meil on tegelikult sama huvi suveräänsuse kaitsel euroliidu sees näiteks kasvõi immigratsiooni küsimuses, jätsid hääletamata. Eesti välispoliitika on nagunii selgrootu ja pugejalik, kuid tavaliselt peidetakse end selle taha, et me teeme nii, nagu Euroopa teeb,» leiab Helme.

Helme leiab, et otsus on moraalne löök ainsale demokraatlikule Lähis-Ida riigile, keeldudes nõustumast tema suveräänse otsusega oma pealinna asukoha kohta. «Sellega anti ka löök suveräänsuse ideele üldisemalt, mis tähendab, et me saagisime jälle oksa, millel istume, kui ütleme, et me ei ole nõus võtma vastu immigrante või lubama endale ette kirjutada, kuidas defineerida abielu,» kirjutab ta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles