Milline on telekokk Jamie Oliveri lemmiknaps jõulude ajal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: DDP/Scanpix

Tuntud telekokk Jamie Oliver pakub suhteliselt leebe alkohoolse jõulujoogina välja tuntud klassikalise kokteili Negroni, mis  koosneb kolmest võrdsest osast punasest vermutist, džinnist ja Camparist, vahendab Hello.

Telekoka sõnul on Negroni tõeliselt hea ja elegantne kokteil.

Miks ta ise just Negroni jõulunapsiks valiks?

«See on maitsev jook, levitab palju aroome. Negronis on täpsel paras kogus alkoholi sees, mis peo valutult valla päästab.

Kui inimesed peole saabuvad ja on alguses väheke närvilised või õnnetud, vahel isegi veidi igavad – kõigile paar väikest sõõmu ja olukord muutub! Maitsev!»

Negroni
Negroni Foto: Caters News Agency/Scanpix

Mida Negroni tegemiseks vaja läheb:

Punane vermut 20ml

Campari 20ml

Kuiv džinn 20ml

1 apelsin

5 purustamata pipratera või kaneelikoore pulk

Kuidas valmistada:

1. Vala segamisanumasse kolm võrdses koguses (20ml igaüht) alkoholi, sega need baarilusikaga läbi. Lisa pipraterad või kaneel.

2. Võid ka suurema koguse segu segada ning ööseks kinnisesse anumasse seisma jätta, et maitsed seguneksid ja peeni nüansse omandaksid.

3. Pane tavalisse kokteiliklaasi (tumbler) jääkuubikud ja kaunistuseks klaasi äärele apelsiniviil. Vala alkoholisegu klaasi. Võid soovi korral lisada kaneelipulga või loorberilehe.

4. Võta veidike mandariinikoort ja vääna seda sõrmede vahel, et eetrlikud õlid vallanduksid. Võid sellega ka klaasi ülemist äärt hõõruda, sest mandariin on esimene, mida sellest joogist aimub, esimene lõhn, mida klaasi suu juurde tõstes tunnete.

Järgnevas videos teeb Jamie Oliver Negronit Will Smithile, kes pole sugugi suu peale kukkunud mees.

«Ma olen mõelnud iseendast kui jõulu-Negronist,» naljatab videos mustanahaline staarnäitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles