Helir-Valdor Seeder: Eestil ei ole mõistlik hääletada oma suurima liitlase vastu (13)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig

Riigikogu liige Helir-Valdor Seeder (IRL) leiab, et  Eesti ei oleks tohtinud eile ÜRO Peaassambleel hääletada USA vastu, sest tegemist on meie suurima liitlasega oma julgeoleku tagamisel. 

«Meile ei pruugi meeldida mõni USA poliitik, või üksikud väljaöeldud avaldused, aga USA on olnud järjepidevalt enam kui poole sajandi jooksul Eesti kindlaim ja tähtsaim liitlane,» ütles Seeder.

Seeder sõnas, et USA on NATO juhtriigina Eesti iseseisvuse kindlaim tagaja. «Olukorras, kus USA oli oma võimalikele liitlastele selgelt väljendanud oma soovi ÜRO resolutsiooni hääletuse osas, oli Eesti käitumine arusaamatu.»

Ta lisas, et enne hääletust oli teada, et Euroopa riigid ei hääleta ühtselt ja seega oleks Eestil võinud mitte hääletada USA vastu.

Ühtlasi lausus Seeder, et palus justiitsminister Urmas Reinsalul teemat valitsuskabineti nõupidamisel arutada ja teha ettepanek hääletusel jääda erapooletuks või mitte osaleda.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles