Itaalia välisminister arutab Liibüas rändeküsimusi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa ranniku lähedalt päästetud põgenikud.
Liibüa ranniku lähedalt päästetud põgenikud. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Liibüat võitluses ebaseadusliku rändega aitava Itaalia välisminister tegi laupäeval lühivisiidi Tripolisse.

Angelino Alfano kohtus ÜRO tuge omava Liibüa ühtsusvalitsuse ametnikega ja pidas telefonikõne Liibüa merepiirivalvet abistava Itaalia sõjalaeva meeskonnaga.

Itaalia peaminister Paolo Gentiloni ütles varem sel kuul, et tema riik ei pea migrantide kohtlemise pärast häbenema. «Lõpuks ometi on tähelepanu pööratud inimõigusolukorrale Liibüas. See on meie teene,» märkis Gentiloni.

Inimõigusrühmitus Amnesty International süüdistas Roomat ja teisi EL-i valitsusi teadlikus kaassüüs immigrantidele osaks saaval tagakiusamisel Liibüas.

Amnesty on hoiatanud õiguslike sammudega Rooma ja teiste EL-i valitsuste suhtes seoses ühenduse poliitikaga, mille raames on aidatud Tripolil takistada migrante Euroopasse reisimast.

Liibüa on juba kaua olnud transiitmaaks migrantidele, kes Euroopas paremat elu otsivad, kuid inimkaubitsejad on riigis valitsevas kaoses pannud püsti tulutoova äri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles