Maanteeamet hoiatab: teeolud on jõululaupäeval keerulised

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Maanteeameti andmetel on täna oodata keerulisi teeolusid ning juhid peaksid olema muutlikes teeoludes ettevaatlikud ning vältima asjatuid möödasõite.

Varahommikul olid teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel enamasti soolaniisked või soolamärjad. Mandril oli nähtavus teedel hea ja olulisi sademeid ei esinenud. Vaid Hiiumaal hakkas sadama lörtsi ja nähtavus võib olla saju tõttu piiratud. Õhutemperatuur püsib üle Eesti plusspoolel.

Põhjarannikul puhub tugev tuul, mistõttu võib olla teedele kukkunud puid või oksi. On jäiteoht.

Ilmaprognoosi kohaselt on päeval vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Vaid Kirde-Eestis võib esineda lühiajalisi lumehooge ja Lõuna-Eestis ja saartel võib sadada vihma ja lörtsi.

Õhutemperatuur kõigub paari-kolme kraadi ulatuses nulli ümber. Puhub loodetuul puhanguti 16, saartel ja rannikul 15, puhanguti 22, põhjarannikul kuni 25 m/s. Ilmaolud on muutlikud ja teedel püsib kiilasjää oht.

Maanteeamet soovitab juhtidel vältida asjatuid möödasõite. Amet tuletab meelde, et ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda. Ohutuks liiklemiseks tuleb valida teeoludele vastav kiirus ning sõidustiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles