Maduro jagab jõulurõõmu: Venezuela laseb jõulude puhul opositsionäärid vanglast välja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Maduro.
Nicolas Maduro. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Venezuela võimud alustasid eile öösel president Nicolas Maduro vastaste meeleavalduste käigus vahistatud opositsioonipoliitikute ja ametnike vabastamist.

Delcy Rodriguez
Delcy Rodriguez Foto: Reuters / Scanpix

«Jõulud on leppimise aeg,» ütles Venezuela mõjuvõimsa ja vastuolulise põhiseadusassamblee juht Delcy Rodriguez, kes juhib ka meeleavaldusi uurivat nõndanimetatud tõekomisjoni. Rodriguezi sõnul on langetatud otsus umbes 80 inimese vabastamise kohta.

Vabastatute seas oli Iribarreni omavalitsuse kõrge ametnik Alfredo Ramos kes vahistati juuli lõpus ja 12 politseinikut Chacaost.

Varem sel nädalal kutsus Venezuela opositsioon presidenti üles poliitilised vangid vabastama. Ühe vabaühenduse andmeil on riigis vangi pandud 268 inimest poliitilistel põhjustel. Valitsuse väitel vahistati antud isikud vägivalla, riigireetmise või vandenõu süüdistuste alusel ning tegemist ei ole poliitiliste vangidega.

Märulipolitsei võitlemas meeleavaldajatega.
Märulipolitsei võitlemas meeleavaldajatega. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles