Video ja galerii: Hiinas tegi esimese lennu maailma suurim amfiiblennuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma suurim hetkel tootmises olev amfiiblennuk AG600 tegi täna Hiinas esimese lennu.

Kunlongiks ristitud lennuk startis Zhuhai linnas ja maandus umbes tund aega hiljem. Lennuki tiibade siruulatus on 38,8 meetrit.

Kunlong võtab pardale kuni 50 inimest ja võib lennata kuni 4500 kilomeetrit. Veest startimise ja seal maandumise võime muudab lennuki väga kasulikuks ehitusmaterjalide toimetamiseks Hiina tehissaartele, ütles Singapuri Tehnikaülikooli sõjaanalüütik James Char.

USA miljardäri Howard Hughesi amfiiblennuk Spruce Goose, mis tegi ühe lühikese lennu 1947. aastal, oli Kunlongist aga suurem.

Praeguseks on Hiina riiklikult lennukitootjalt AVIC tellitud 17 amfiiblennukit, kirjutas kohalik meedia. Hiinal on maavaraderikkal Lõuna-Hiina merel territoriaalvaidlus viie riigiga. Nendeks on Vietnam, Filipiinid, Malaisia, Brunei ja Taiwan.

Pinged merel hakkasid tõusma, kui Hiina ehitas vaidlusalustele saartele sõjarajatisi ning viis sinna raketitõrjesüsteemi. Teised selle piirkonna jõud ja lääneriigid olid sellele sammule vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles