Perearstid taotlevad riigi toetust arstiabi kvaliteedi tõstmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti Perearstide Selts taotleb sotsiaalministeeriumilt ligi 10 000 eurot toetust, et järgmisel aastal läbi viia koolitusi esmatasandi arsti- ja õendusabi kvaliteedi tõstmiseks.

Erialaste teadmiste täiendamine perearstide ja pereõdede hulgas võiks oluliselt parendada lihtsamate probleemide lahendamist esmatasandil ning võimaldada paremat integratsiooni arstiabi erinevate tasandite vahel, kirjutas selts taotluses.

Samuti võimaldaks see ravijärjekordade lühendamist eriarstiabis ning kõrgema etapi tegevust vaid keerukamate ravijuhtudega - eelkõige silmahaiguste, nahahaiguste ja vaimse tervise teemadel, arvestades paikkondlikku eriarstiabi kättesaadavust.

Lisaks soovib perearstide selts projektiga parendada perearstide ja -õdede dokumenteerimisoskust, personali eneseanalüüsivõimet, konfliktiennetuse oskusi ning läbipõlemist esmatasandil.

Projekti raames saaks koolitustel osaleda 225 inimest ning selle kogumaksumus on 15 000 eurot. Selts taotleb riigi rahastust 15 koolituse läbiviimiseks järgmise aasta lõpuni. Koolituste läbiviijaks on Eesti Perearstide Seltsile kuuluv Esmatasandi Koolitus- Arenduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles