Venemaa õõnestab ideedega (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Poola iseseisvuspäeval välja toodud loosung Trooja hobusega, millel kiri «islam».
Tänavusel Poola iseseisvuspäeval välja toodud loosung Trooja hobusega, millel kiri «islam». Foto: Agencja Gazeta / Reuters / Scanpix

Hiljuti Hispaanias tegutsema hakanud OHRE mõttekoda saatis möödunud kuul välja oma esimese infokirja, mille kaanel ilutseb George Sorosi portree.

Järgmisel lehel seisab sisukord suure maakera pildi taustal ja seejärel artikkel «Saage tuttavaks – Fernando Moragón, OHRE direktor ning geopoliitika analüütik ja ekspert». Nagu selgub, on OHRE ehk Hispaania-Vene Euraasia Observatoorium mõttekoda, mille eesmärk on tuua hispaanlasteni tegelikkust ja esmaallikate infot Euraasia kohta ning kritiseerida lääne meedias esitatavat pilti.

Esimene otseallika info, mis lugejani tuuakse, on see, et Venemaa ei plaani annekteerida Baltimaid, vaid hoopis NATO ja USA on nad sisse piiranud. Seejärel tuleb aga tükk Zapadi õppusest, mis kinnitab, et tegu oli vaid lihtsa kaitseharjutusega, mitte plaaniga sulgeda Suwalki koridor, nagu väidab NATO.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles