Saaremaa uurib Läti laevaliini taasavamise võimalikkust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meri
Meri Foto: Tairo Lutter / Postimees

Saaremaa uurib Läti laevaliini taasavamise võimalikkust, edastas teisipäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Nii saarlased kui lätlased igatsevad taga aega, kui Ventspilsi ja Mõntu vahel sõitis suviti parvlaev. Nelja aastaga reisis üle Liivi lahe ligi 60 000 inimest, kellest umbes kaks kolmandikku olid välisturistid. Saarlaste algatusel uuritakse praegu, kuidas saaks liini hiljemalt ülejärgmise aasta suveks taaskäivitada.

Juba kaks aastat tagasi hakati taas otsima võimalusi, et kuidas saaks kahe riigi vahelist laevaliini uuesti käivitada.

Saarlaste initsiatiivil on nüüd käimas uuring, kuivõrd majanduslikult kasulik ja kasumlik saaks laevaliin nüüd, kümme aastat hiljem olla. Uuringu läbiviija Saarte koostöökogu saatis 21 laevafirmale nii Eestisse kui piiri taha küsimuse, kas ollakse valmis Saaremaa ja Läti vahet sõitma. Esialgu saadi vastused neljalt firmalt, kes olid huvitatud liini käivitamisest.

Uuring laevaliini võimalikkusest peaks valmima veebruari lõpuks.

Samas on aga valitsus juba selle aasta riigieelarvest eraldanud erakätes oleva Mõntu sadama süvendustöödeks ja kaldarambi paigaldamiseks 400 000 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles