Idapiiri valvet tuuakse tugevdama droonid

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katselõigul, mille eeskujul ehitatakse välja kogu idapiir, on näha patrullrada, loomatõkke- ja viivitusaeda, Eesti Vabariigi piiriposti ning kahe aia vahele jäävat jäljeriba. Sellel lõigul katsetatakse täiesti uudseid tehnilise seire ja valvesüsteeme.
Katselõigul, mille eeskujul ehitatakse välja kogu idapiir, on näha patrullrada, loomatõkke- ja viivitusaeda, Eesti Vabariigi piiriposti ning kahe aia vahele jäävat jäljeriba. Sellel lõigul katsetatakse täiesti uudseid tehnilise seire ja valvesüsteeme. Foto: PPA

Koos Eesti idapiiri väljaarendamisega täieneb ka piirivalvurite tehnika ja uuel aastal plaanitakse kasutusele võtta ka droonid, kirjutab ERR.EE.

Juba on rohelisele piirile saabunud USA-s toodetud väike teisaldatav soojak, mille tasuvust ning põhjendatust hakatakse uuel aastal piiril katsetama.

„Kui tekib selline vajadus, ohud, riskid suurenevad, siis on piirivalvuritel reaalselt, füüsiliselt kohe piirijoonel võimalik pikemat aega kohal olla ja reageerida palju kiiremini,” rääkis Saatse piirivalvekordoni juht Arvis Suvi ERR-i raadiouudistele.

Paralleelselt majakeste katsetamisele plaanitakse rohelise piiri valvamisel kasutusel võtta droonid, mis aitaks kadunud inimeste leidmisel ja piiririkkumiste tuvastamisel.

«Praegu lumisel perioodil või ka suvel, siis, kui pehmes soos jäävad ilusad rajad näha, ja võrreldes kasvõi neid droonipilte, on võimalik prognoosida või avastada võimalikke piiririkkumisi ja nii edasi,» rääkis Suvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles