Kaks Postimehe ajakirjanikku pälvisid inimkaubanduse tõkestamist toetava auhinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe ajakirjanikud (vasakult) Tiina Kaukvere ja Liis Velsker.
Postimehe ajakirjanikud (vasakult) Tiina Kaukvere ja Liis Velsker. Foto: Postimees

Inimkaubanduse tõkestamist toetava meediaauhinna said Postimehe ajakirjanikud Tiina Kaukvere ja Liis Velsker. Samuti pärjati auhinnaga ajakirjanikke Polina Volkovat ning Eeva Esset.

Volkova sai 200-eurose auhinna ERRi kanalil ETV+ olnud kahe saate «Insight» eest, Esse ERRi Raadio 2-s olnud kolme saate «Agenda» eest, Kaukvere ajalehes Postimees ilmunud temaatiliste kirjutise eest ja Velsker samuti Postimehes ilmunud kirjutiste eest, teatas auhinnad andnud MTÜ Living for Tomorrow juhataja Sirle Blumberg kolmapäeval BNSile.

Postimehe ajakirjanik Liis Velsker kajastas mullu mitut inimkaubandusega seotud kohtuasja:

Postimehe ajakirjanik Tiina Kaukvere on tänavu kajastanud juhtumeid, kus ehitussektoris kuritarvitatakse kolmandatest riikidest pärit töömehi:

MTÜ Living for Tomorrow korraldab juba neljandat korda «Inimkaubanduse tõkestamist toetava meediaauhinna konkursi», mille eesmärk oli tunnustada 2016. ja 2017. aastal Eesti meedias ilmunud analüüsivaid inimkaubandusteemalisi artikleid ja saateid, mis aitasid kaasa probleemi tõsiduse teadvustamisele ja elanikkonna teadlikkuse tõstmisele.

Kokku analüüsis žürii 29 artiklit ja saadet 2016. aastast ning 24 artiklit ja saadet 2017. aastast.

«Sel korral on auhinnasaajate ühisnimetajaks järjepidev, analüüsiv ja mitmetahuline inimkaubanduse teemakäsitlus, alates tööalasest ekspluateerimisest, fiktiivsetest abieludest, alaealiste prostitutsiooni meelitamisest, kupeldajatest kuni ebaausate töövahendajateni,» sõnas Blumberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles