Romek Kosenkranius: Lõpp reformi kirumisele! Tegudele!

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Teisel jõulupühal istun Manija rahva külatoas. Nurgas kõrgub jõuluehtes männipuu, vanemad inimesed istuvad ümber laua või seina ääres pinkidel, lapsed sebivad ringi ja uurivad põnevusega äsja lahkunud jõulu­vana toodud pakke.

Mark Soosaar jäädvustab seda kõike oma lahutamatu filmikaameraga. Ääri-veeri võtavad suhtlemisaltid prouad linnapeaga üles saarerahvast erutavad jututeemad: paadiühendus, eri projektid, saare tulevik ja omavalitsusreform.

Aastakümneid saarel elanud vanaproua muretseb, kas uuest aastast peab asjaajamiseks sõitma Pärnusse, kuna nüüd ju kõik üks suur omavalitsus. Ja keegi olla rääkinud, et Tõstamaa vallamaja uksel ripub uuest aastast taba. Rahustan vanaprouat, et meil ju ühine omavalitsus pea kuu aega olnud ja uuel aastalgi on Tõstamaal senises vallamajas vajalikud ametnikud olemas ja saab oma asjad aetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles