Läti ja Hollandi puuhooldajad langetasid Kadriorus kastaneid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Artur Sadovski / Postimees.

Arboristid ehk puuhooldajad Lätist ja Hollandist näitasid Kadrioru pargis oma töövõtteid, langetades tõstuki abita tüvemädanikust kahjustatud hobukastaneid.

Arboristi oskuste hulka kuulub ka puu langetamine, tõustes alpinistide varustusega sarnaneva tehnikaga puude võrasse, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eile just selliseid oskusi demonstreeriti, sest teisiti poleks olnud võimalik suurt kastanipuud ilma teisi puid kahjustamata langetada. Puu ise oli tuules murduda võivate okstega muutunud möödujatele ohtlikuks.

Dendroloog Olev Abner selgitas, et Peetri maja tagustel puudel on see häda, et nende kõrgel paiknevad harud on muutunud ebastabiilseks.

«Tüvede mädanik on jõudnud võra ülemistesse okstesse,» selgitas Abner. «Kui on suur oht, et haru kukub maja peale või inimese peale, siis peab midagi ette võtma: kas lihtsalt oksi ära saagima või puu asendama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles