Kraas: olen taas Eesti Kaevandusmuuseumi direktor ja juhatuse liige

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaevandusmuuseum.
Eesti Kaevandusmuuseum. Foto: Arno Mikkor

Eesti Kaevandusmuuseumi sihtasutuse nõukogu poolt tagasi kutsutud Andres Kraas on enda sõnul taas Eesti Kaevandusmuuseumi direktor ja juhatuse liige.

Kraas kirjutas, et kolmapäeval välja antud Viru maakohtu määrusega rahuldati tema hagi tagamise taotlus.

«Hagi tagamiseks peatati SA Eesti Kaevandusmuuseum nõukogu 15.12.2017.a. koosolekul vastu võetud otsused alates nende vastuvõtmisest kuni käesolevas tsiviilasjas tehtava kohtulahendi jõustumiseni. Seega jätkab Andres Kraas Eesti Kaevandusmuuseumi direktori ja juhatuse liikmena,» ütles Kraas.

Kraas märkis, et paraku jätkab ka Kaevandusmuuseumi vana kolmeliikmeline nõukogu, kes Kraasi maha võttis. Kraasi sõnul on nõukogu seotud suuremal või vähemal määral muuseumis toimepandud tõsiste õigusrikkumistega. Kraas rääkis, et nii tagandatud nõukogu liikmed kui ka Andres Kraas on politseile ja prokuratuurile kuriteokaebused esitanud ning hetkel neid ka menetletakse.

«Toila vallavanem Eve East lubas küll pressile, et kutsub skandaalidesse segatud nõukogu tagasi ja nimetab ametisse uued nõukogu liikmed, kuid pole millegipärast seda tänaseni ikka veel teinud ega oma lubadust täitnud,» ütles Kraas veel.

Eve East ütles ERRi uudisteportaalile, et vallavalitsus ei ole kunagi teatanud konkreetset kuupäeva, millal uus nõukogu määratakse. «Vallavanem ja vallavalitsus on ametis alates 1.12. ning tegeleb läbirääkimistega uute nõukogu liikmete leidmiseks,» ütles East.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles