Northug ei kaota lootust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks võistluseks tõmbab norralane Petter Northug selga Rootsi koondise dressi
Üheks võistluseks tõmbab norralane Petter Northug selga Rootsi koondise dressi Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Tour de Ski algab juba homme, kuid Norra suusataja Petter Northug keeldub siiani uskumast, et tema seal kaasa ei tee. 

Jant Northugiga algas juba mõned nädalad tagasi, kui selgus, et tema organism ei talu treeninguid. 

Pärast Lillehammeri MK-etappi, kus Northug leppis sprindis kõigest 32. kohaga, istusid Northug, tema treener Stug Rune Kveen, Norra suusakoondise peatreener Tor Arne Hetland ning Norra murdmaajuht Vidar Löfshus maha, et olukorda arutada. Esimesed otsused on lihtsad: Northug ei stardi ei Davosi MK-etapil ega Toblachis, kuid esialgu jäeti Tour de Ski osas jäeti otsad lahtiseks.

Nädalad möödusid ning Northugi tabas tagasilöök: ta jäi Tour de Ski koondise varumeheks. NRK andmetel pole Northug aga ka päev enne starti veel alla andnud ning ka treener Kveeni sõnul on «ta stardiks valmis.»

Mõistagi tahab Northug Tour de Skil startida eelkõige Pyeongchangi olümpiamängude pärast. Nimelt pole Norra koondises olümpiapiletid veel 100% kindlad ning loomulikult peaks kuuekordne olümpiamedalist oma seisu parandamiseks MK-etappidel startima ning seejuures ka kõrgeid kohti näitama. Tour de Skil viimasel hetkel osalemiseks peab aga Northug nüüd lootma eelkõige teistele - kui keegi jääb haigeks, on koht tema.

Norralastest jätavad Tour de Ski vahele MK-sarjas säranud Johannes Høsflot Klæbo ja Simen Hegstad Krüger, sest see ei mahu nende olümpiaettevalmistusse. Koondisesse kuuluvad praeguse seisuga äsja astmaprobleemidest vabanenud Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe. Hans Christer Holund, Finn-Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, lisaks 20 parema sprinteri sekka mahtuv Emil Iversen ja Skandinaavia karikasarja liider Sindre Bjørnstad Skar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles