Sindis mälestatakse vabadussõjas langenuid

Urmas Saard
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõjas langenute mälestustahvel Sindi gümnaasiumi aulas.
Vabadussõjas langenute mälestustahvel Sindi gümnaasiumi aulas. Foto: Urmas Saard

Eesti Vabariigi juubeliaasta kodanikupäeval möödub kümme aastat päevast, kui Sindi gümnaasiumi aula seinal taastati vabadussõjas langenute mälestustahvel. Sindis on kujunenud tavaks seista vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval sama tahvli juures täpselt kell 10.30 minut vaikuses.

3. jaanuaril tuleb Sindi gümnaasiumi ja MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna eestvõtel taas mälestuskogunemine kooli aulas, kuhu on kutsutud linnakodanikud ja Tori valla ülejäänud elanikud.

Sinimustvalgetega on kohal nii Sindi gümnaasiumi õpilasesindus kui Sindi noortevolikogu algatusgrupp. Sõna võtab õpetaja ja lipu seltsi liige Lembit Roosimäe. Lillekimbu asetavad mälestusplaadi ette Tori vallavalitsus, Sindi gümnaasium ja lipu selts. Süüdatakse küünlad ja seistakse minut vaikuses. Samal ajal helisevad Sindi kiriku kellad.

Roosimäe sõnade kohaselt kutsuti Sindist ja linna lähiümbrusest vabadussõtta ligikaudu 80 meest, kellest enamik teenis Pärnu kaitsepataljonis, millest hiljem moodustati 6. ja 9. jalaväepolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles