IOM: Hispaaniasse saabunud paadipõgenike arv tänavu kolmekordistus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jon Nazca/Reuters/Scanpix

Hispaaniasse saabus tänavu kolm korda rohkem paadipõgenikke kui eelmisel aastal, kuid Euroopa peamistes paadipõgenike sisenemispunktides Itaalias ja Kreekas arv langes, teatas täna Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM).

Hispaania lõunarannikule saabus 1. jaanuarist 20. detsembrini meritsi pea 21 500 inimest. Mullu samal perioodil oli saabunuid 6046, selgus IOM-i andmeist.

Lisaks on suurenenud ka Hispaaniasse teele asunud, kuid Vahemere ületamise katsel hukkunute ja kadumaläinute arv. Tänavu on neid olnud 223, mida on eelmise aastaga võrreldes 95 inimest rohkem.

Suurem osa Hispaaniasse saabunutest maabub Gibraltari väina rannikul ja on pärit Sahara-tagusest Aafrikast, kuid tänavu tõusis alžeerlaste ja marokolaste osakaal, ütlevad vabaühendused. Põhjusteks on rahutused Marokos Rifi piirkonnas ja Alžeeria majanduse halvenemine.

Kui Hispaaniasse tulnud paadipõgenike arv tänavu tõusis, siis Euroopa peamistes paadipõgenike sisenemispunktides Itaalias ja Kreekas arv langes.

Itaaliasse on tänavu üle Vahemere saabunud pea 119 000 ja Kreekasse umbes 28 000 paadipõgenikku. Eelmisel aastal jõudis mõlemasse riiki üle 170 000 paadipõgeniku.

Lisaks langes Vahemere ületamise katsel hukkunud või kadunuks jäänud paadipõgenike arv. Tänavu on neid olnud 3116, eelmisel aastal oli neid 4967, selgub IOM-i andmeist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles