Soome vabatahtlikud hakkavad Tallinnas kadunud soomlast otsima

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas jäi kadunuks soomlane Ari Saarilammi.
Tallinnas jäi kadunuks soomlane Ari Saarilammi. Foto: Kuvatõmmis Tero Niskaneni Facebooki lehelt.

Enam kui sada kadunud inimest üles leidnud Reino Savukoski meeskond Etsintäveneen Tuki ry alustab täna Tallinnas kaduma läinud Soome ametiühingutegelase otsinguid.

Savukoski rühm ja teine vabatahtlike organisatsioon Pääkaupunkiseudun Etsintä ry hakkavad ametiühingutegelast Ari Saarilammit otsima tema oletavas kadumispiirkonnas Admiraliteedi basseini ümbruses, kirjutas Satakunnan Kansa.

Soome ametiühingutegelaste konverentsireisiga Tallinna saabunud Saarilammi jäi siin kadunuks 25. novembril. Soome kohalikus poliitikas ja ametiühingute liikumises tuntud Saarilammi saabus koos kolleegidega möödunud reedel, 24. novembril Tallinna, kuid ei osalenud siin järgmisel päeval toimunud konverentsil, kirjutas Ilta-Sanomat. Ta ei saabunud ka laupäeval hotelli. Mehe pagas on siiani hotellis Euroopa. Saarilammi pidi järgmise nädala teisipäeval taas kodumaal tööl olema, kuid temaga ei saadud ühendust.

Politseinikud otsisid Saarilammit sadama piirkonnast ning kontrollisid, kas mees võis kukkuda Admiraliteedi basseini.

«Kogutud info viitab kahjuks sellele, et Ari kukkus 24. novembril kella 23 paiku vette,» teatas politsei 8. detsembril. Kaamerasalvestistelt oli näha Saarilammit ebakindlalt liikumas Kochi Aitadest Lootsi 11 ja Lootsi 13/1 majade suunas. Seejärel võttis ta suuna Admiraliteedi basseini poole. Koht, kus soomlane arvatavalt vette kukkus, jääb kaameratega kaetud alast välja. Politseinik lisas, et kui Ari oleks kai äärest naasnud, siis oleks turvakaamerasalvestised ka selle liikumise tabanud. Politseinikud kontrollisid Admiraliteedi basseini tuukrite, sonarite ja mereväe abil, kuid seni pole meest leitud.

Mehe pangakaarti ei ole pärast 24. novembrit kasutatud ja ka tema telefoni ei ole alates 25. novembrist sisse lülitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles