Kuus kõige kuumemat 2018. aasta beebinimede trendi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Aasta 2017 oli kindlasti väga poliitiliselt kuum aasta ning kuidas me seda ka ei tahaks, ei tundu, et selles vallas midagi muutuks.

MSN kirjutab, et poliittrendid tükivad uuel aastal ka nimetrendidesse, kuid märgata võib ka teisi seaduspärasusi.

Presidentide nimed

Lincoln - see poistenimi jõudis aastal 2016 50 populaarsema hulka, näiteks Kristen Bell pani selle nime aastal 2013 oma tütrele. Reagansee nimi on saja populaarsema hulgas olnud juba aastast 2012.

Tugevad naisenimed

Aastal 2017 jõudsid naised klaaslae purustamisele lähemale kui ei kunagi varem. Nameberry usub, et aastal 2018 pannakse seega tüdrukutele väga ässasid nimesid, näiteks Eleanor (Eleanor Roosevelti järgi) ja Sophia (tähendab kreeka keeles tarkust, oli aastatel 2011-2013 kõige populaarsem tüdrukunimi USAs).

Moodsad poistenimed

Nameberry uurimistöö näitab, poistenimede trende mõjutavad rohkem moodsad ajad kui tüdrukute omasid. Hüvasti, konservatiivne, tervist, modernne! Näiteks on popiks saanud Wyatt (kuigi see on ka Mila Kunise tütre nimi), Milo (näitleja Milo Ventimiglia järgi), S-ga algavad nimed: Snow («Troonide mängu» järgi) ja Sage (ladina keeles tark).

Unisex-nimed

Harper, Ari (heebrea keeles Jumala lõvi), uelsi nimed Owen, Bryn.

Superkangelaste nimed

Thor, Grey / Gray (X-meeste sarjast), Kylo («Tähesõjad»).

Tüdrukutele maskuliinsed hüüdnimed

See trend tegi ilma 1890ndatel ning on nüüd tagasi. See on hea viis pidada meeles olulist meessoost tuttavat, kuid samas ei pea nime soo pärast muretsema, tegemist on vaid ju hüüdnimega - nt Billie ja Frankie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles