Viimsit laastanud liiklushuligaan veedab järgmised kuud arestimajas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Harjumaal Viimsis politsei eest pageda püüdnud ning liiklusmärgi ja postkasti maha sõitnud joobes juht veedab uue aasta esimesed kuud arestimajas. Sama sõidustiili tõttu on mees ka varem seadusega pahuksis olnud.

Neljapäeval kella 9.50 ajal märkasid Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinikud Viimsis kahtlase sõidustiiliga sõidukijuhti, teatas Põhja prokuratuur.

Kui politseinikud auto kõrvale sõitsid, keeras juht äkilise pöördega paremale. See tekitas korrakaitsjates kahtlust, mispeale anti juhile peatumismärguanne. Juht eiras seda ja asus suurel kiirusel korrakaitsjate eest ära sõitma. Mõne minuti kestnud sõit lõppes autojuhi teelt väljasõitmisega Rohuneeme teel.

Sõidukijuhi kontrollimisel selgus, et 32-aastane mees oli alkoholijoobes ning tal puudus juhtimisõigus. Õnnetuse järel deformeerus sõiduk tugevalt, eriti tugevalt sai kahjustada kõrvalistuja koht. «See oli õnnelik õnnetus, et juht raskelt viga ei saanud. Olnuks tal kaasreisija, siis poleks see inimene täna ilmselt elus,» arvas Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Mihkel-Jaagup Laats.

Kogenud roolijoodik

Põhja prefektuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust. Kinnipeetud mees kuulati kahtlustatavana üle. Talle on esitatud kahtlustus süstemaatilises juhtimisõiguseta juhtimises ning mootorsõiduki korduvas alkoholijoobes juhtimises.

«Mehe käitumine on muutunud eeskätt teiste inimeste jaoks ohtlikuks ning tema suhtes on suur tõenäosus, et ta võib jätkuvalt vabadusse jäädes panna toime uusi kuritegusid,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk.  

Mees on varem saanud kohtulikult karistada, kuid on jätkanud liikluses ohtlikku käitumist. Prokuröri sõnul viitab see üheselt sellele, et ta ei ole teinud sellest karistusest mitte mingeid järeldusi. «Varasem karistus ei avaldanud talle mingit mõju ega muutnud tema käitumisharjumusi, seega on prognoositav, et ta võib jätkata ka tulevikus sarnaste kuritegude toimepanemist. See on prokuratuuri hinnangul mõjuv põhjus kohtule vahistamistaotluse esitamseks,» ütles Tikk.

Täna, 29. detsembril rahuldas Harju maakohus prokuratuuri taotluse ning andis loa mehe vahistamiseks kuni kaheks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles