Männik: Eesti on telekommunikatsiooni alal Euroopa arenenumaid riike

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Panga nõukogu esimees ja varem telekommunikatsiooniettevõtteid EMT ning Eesti Telekom juhtinud Jaan Männik rõhutas, et Eesti on telekommunikatsiooni alal Euroopa arenenumaid riike.

«Telekommunikatsiooni alal oleme Eestis olnud väga edukad ning omandiküsimus pole määrav,» rääkis Männik ETV saates «Kahekõne», viidates tema juhitud ettevõtte minekule TeliaSonera omandisse.

«Oluline on, kuidas eesti rahvas saab telekommunikatsiooniteenuseid kasutada ning selles osas on Eesti üks Euroopa arenenumaid riike,» rõhutas Männik.

«Ettevõtte nõukogu esimehena vastutad sa struktuuri hea käekäigu ja tuleviku eest. Esimene küsimus on, et keda mina kuskile etteotsa valiksin, kes teeks seda tööd kõige paremini, rahvusküsimus tuleb hiljem,» selgitas Männik olukorda, kus suure ettevõtte juhiks kutsutakse välismaalane.

«Kui Estonian Air valib välismaalt ühe juhi, siis see pole kuidagi eesti rahva vastu või eestlasest kandidaadi vastu suunatud tegu,» kinnitas Männik.

«Indrek Neiveltil kunagi oli ettepanek, et Eesti Panga nõukogu võiks juhtida ka rootslane. Sellel on piirangud siiski peal, sest panga president ja nõukogu esimees peavad olema Eesti kodanikud,» rääkis Männik.

«Väliseestlasi ei ole ju juhtivatel kohtadel Eestis väga palju, president Ilves on siin muidugi hoopis omaette kategoorias,» tõdes Männik.

«Väliseestlased teevad selle vea, et ütlevad, et tulevad arenenumast ja rikkamast ühiskonnast, mis pole olnud Nõukogude Liidu koosseisus, ning et mina tean ja näitan teile, kuidas midagi teha, nad õpetavad ja targutavad,» sõnas Männik.

«Viga, mida kodueestlased on teinud, on see, et Eesti inimene ei võta sind omaks, mind pole täiesti omaks võetud, paljud inimesed peavad siiski rootslaseks,» tõdes Männik.

«Laste tasandil seda enam pole, aga minu suhtes veel on viiteid, et kust ta tuleb,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles