Terrorihirm varjutab peomeeleolu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetusel pääseb Moskva Punasele väljakule vaid erilubadega.
Aastavahetusel pääseb Moskva Punasele väljakule vaid erilubadega. Foto: Sergei Savostjanov/TASS/SCANPIX

ISIS, Taliban, Al-Qaeda, Lashar-e-Jhangvi, Al-Shabaab, Anti-balaka, Bangsamoro Islami Vabadusvõitlejad, Boko Haram, Mapuche, Kurdistani Vabaduspistrikud, Põhjala Vastupanuliikumine, Abu Sayyaf. Need on mõned üksikud tänavu terrorirünnakuid toime pannud organisatsioonid. Seda nimekirja võiks veel pikalt jätkata.

Kuuest maailmajaost jäi tänavu terrorirünnakutest puutumata vaid Antarktika. Ühtlasi jõudis terrorism Eesti vahetusse lähedusse, kui ohvritega rünnakud toimusid nii Stockholmis, Peterburis kui ka Turus. Terrorismiks liigituvad aga ka nn separatistide rünnakud Ida-Ukrainas, mis asub Eestile lähemal kui Brüssel.

Nii lõppeval aastal kui ka varem toimunud terrorirünnakute kordumise kartuses on paljud linnad suurendanud jõulude ja aastavahetuse pidustuste ajaks turvameetmeid. Lisasamme on astunud ka need linnad, kus terrorirünnakut pole toimunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles