Eesti avas viienda aukonsulaadi Taanis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani lipp.
Taani lipp. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval, 12. mail avas Eesti suursaadik Taanis Meelike Palli Eesti viienda aukonsulaadi Taanis, Eesti uus aukonsul on Thomas Graversen, aukonsulaat asub Lõuna-Jüütimaal Fredericia linnas.

Eesti suursaadik Meelike Palli ütles avamisel, et aukonsulaat Fredericias on abiks senisest tihedamate majandus- ja kultuurisidemete sõlmimisel.

«Aukonsulaadi avamine Jüütimaa aktiivses majanduspiirkonnas - Fredericia, Vejle ja Koldingi kolmnurgas - loob Eesti ettevõtetele uusi võimalusi ärisuheteks, ekspordiks ja investeeringuteks,» lausus suursaadik.

«Kuna Taanil  ja Eestil on niivõrd head, pikaajalised ja ajaloolised suhted, on Eesti aukonsuliks olemine minu jaoks eriliselt suur au,» märkis Thomas Graversen aukonsulaadi avamisel.

Aukonsulaadi avamisel tutvustas Eesti soodsat investeerimiskeskkonda ja turismivõimalusi ka EASi välisesinduste juht Krista Humal. Aukonsulaadi avamisel osalesid samuti Lõuna-Jüütimaa piirkonna omavalitsuse, äri-, kultuuri-, haridus- ja konsulaarkorpuse esindajad, nende hulgas Fredericia linnapea Thomas Banke.

Aukonsul Thomas Graversen on sündinud 1962. aastal Fredericias. Ta on õppinud Fredericia Rahvusvahelises Ärikolledžis ja Trekantområdeti Äriakadeemias. Alates 1984. aastast asus ta tööle mööbli valmistamisega tegelevasse ettevõttesse Fredericia Furniture ning 1995. aastast on ta selle ettevõtte omanik.

Uus aukonsulaat asub aadressil Treldevej 183, 7000 Fredericia, Taani. Aukonsuliga on võimalik võtta ühendust telefonil +45 7592 3344 ning saata faksi +45 7592 3876 või e-kirja aadressil: estonianconsul@fredericia.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles